78159

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Anton Turčáni (213.81.173.72) --- 1. 2. 2006
Re: Parafin a pozink

Ja osobné skúsenosti s konzervovaním drevených výrobkov olejom nemám, ale podľa spomínaného včelára (takto to robia viacerí včelári,ktorí prešli na podnikanie s včelami) je to krátka doba max. 10 minut, pretože horúci olej rýchlo vytvorí vrstvu olejového filmu, ktorý zabraňuje vlhnutiu úľa z vonku i z vnútra! Voľne vystavené úle (s malými strechami) sú často vystavené prírodným živlom.
Maďarskí priatelia to zobrali "útokom" a myslia to vážne. Vysokým výnosom vďačia premyslenému kočovaniu na repku olejnú, na dva-tri agáty (od rumunských po slevenské hranice), znáška z glejovky americkej a posledná zo slnečnice.Darilo sa im zo včiel slušne žiť, teraz majú i oni s predajom medu tie isté problémy ako u nás.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14356


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu